Weekend Creative Agency wint gouden DIA Award!

3/5 (2)

NVFM-supporter Weekend Creative Agency won vorige week goud in de categorie ‘disruptor’ van de Dutch Interactive Awards. De NVFM feliciteert Weekend Creative Agency met deze prachtige award.

Persbericht Weekend Creative Agency:

Donderdag 27 juni jl. werden in de Beurs van Berlage de prestigieuze Dutch Interactive Awards (DIAs) uitgereikt, waar de beste digitale cases worden beoordeeld op concept, design en UX, resultaat en optimalisatie. En jawel: de personeelsplanning-tool die we met onze vrinden-collegae van E-Sites voor MedicPlanner ontwikkelde won goud in de categorie ‘disruptor’!

“De jury is in het bijzonder onder de indruk van deze tool die in staat is de gehele zorgketen te veranderen. De potentie is enorm.”

Tinder voor personeelsroosters

Dienstroosters vullen voor ziekenhuisafdelingen of zorginstellingen is nu vaak een lastige opgave. Het planningsproces is inefficiënt, ondoorzichtig en ontzettend tijdrovend. En duur, zeker wanneer bemiddelingsbureaus ingeschakeld moeten worden.

MedicPlanner is een digitaal platform ontwikkeld voor planners in de zorg, waarmee dienstroosters automatisch te vullen zijn. Het platform is gekoppeld aan een app voor interne en zorgprofessionals en ZZP’ers, die zichzelf hierin aanmelden en hun beschikbaarheid aangeven op nog in te vullen diensten.

Planners ontvangen daar automatisch melding van en zo zijn gaten in de planning op te vullen met aangesloten professionals, zonder tussenkomst van uitzendbureaus. Twee van de initiatiefnemers omschreven het als een soort ‘Tinder voor personeelsroosters’ – en dat voelen we wel.

Pilot en toekomst

Tijdens de pilotfase in het Albert Schweitzer Ziekenhuis wordt de app getest onder eigen personeel op de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care. Deze afdelingen kampen bij uitstek (in alle Nederlandse ziekenhuizen) met tekorten aan gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen. Hierna wordt MedicPlanner verder uitgerold naar andere afdelingen, andere functies en andere ziekenhuizen.

Ondertussen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van versie 2, waarin MedicPlanner automatisch roosters genereert vanuit CAO logica. Een complexe uitdaging, maar deze functionaliteit resulteert in nog meer gemak voor gebruikers – want dit houdt in dat automatisch rekening gehouden wordt met ingestelde voorkeuren en vakantiedagen. Maar ook of iemand wel of geen nachtdiensten draait en of er voldoende rusttijd is geweest tussen twee diensten in.

In de laatste fase wordt de toegang tot het platform voor externe zorgprofessionals (ZZP’ers en freelancers) beschikbaar gemaakt.

 

Uw waardering