Terugblik ‘NVFM naar 2017 en de toekomst’, 11 oktober jl.

11 oktober vond er een interactieve leden sessie plaats met als thema de toekomst van de NVFM. De sessie starten vanuit een centrale presentatie over de uitkomsten van de werkgroep positionering.
Vanuit de centrale positionering werd de groep onderverdeeld in 3 subgroepen die roulerend nadachten over drie thema’s:

1.    Positionering van de NVFM
2.    Eigenschappen en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in onze branche(s)
3.    Kansen en bedreigingen in de markt: waar lig je wakker van?

Doel van deze drie discussies was om input te krijgen over hoe en waarover we de activiteiten en de vereniging moeten toespitsen.
De discussies en onderlinge interactie was ongelooflijk interessant en vruchtbare grond voor het bestuur om op voort te werken.

De belangrijkste conclusies voor ons waren:

  • Binnen de branche is er een wijdverspreide behoefte aan transparantie. Het delen van ervaringen en de vaardigheden trainen om de transparantie en het begrip te verhogen zijn belangrijk.
  • Naast een brede kennis van inhoudelijke zaken zijn ook persoonlijke, ‘soft’ skills noodzakelijk om succesvol te zijn en voegen waarde toe voor de leden.
  • Een breed inzicht in de verschillende stakeholders van de branche zijn van toenemende importantie. Het faciliteren van dit inzicht voegt waarde toe voor de leden.
  • Een groot deel van de waarde van de vereniging zit in de kennis en vaardigheden van de leden. Het naar elkaar ontsluiten van deze vaardigheden is een belangrijke taak van de NVFM.

Na deze sessie werd er nog intensief gediscussieerd over de mogelijkheid om via de NVFM onderwijs aan te bieden aan de leden. De gesuggereerde opties worden door het bestuur verder verkend.

Uw waardering