NVFM 

Rondetafelsessie VBHC

Datum: nog niet bekend
Tijd: 17:00 tot 20:00 uur

Locatie

Houten
Denk mee over de rol van farma binnen de transitie naar een waardegedreven gezondheidszorgsysteem. 

We willen begin 2023 onze eerste rondetafelsessie organiseren met maximaal 25 personen.
The Why
Door toenemende zorgkosten staat het gezondheidszorgsysteem onder druk. Dit wordt op verschillende vlakken pijnlijk zichtbaar, van stakend zorgpersoneel tot beperkte toegang tot (innovatieve) behandeling voor patiënten. Niet de relevante uitkomsten voor de patiënt zijn leidend maar de kosten. Specifiek voor de farmaceutische industrie zien we dat het vergoedingsproces van nieuwe geneesmiddelen steeds langer duurt en lastiger wordt. Daardoor dreigt er een afnemend therapeutisch arsenaal aan behandelingen beschikbaar voor de patiënt.

The What
Veel farmaceuten denken na over hun rol in dit veranderende zorglandschap en eventuele omvorming van hun go-to-market model: van traditioneel productgedreven ‘big pharma’ naar ‘value-driven pharma’. Deze transitie naar een waardegedreven go-to-market model blijkt in de praktijk echter weerbarstig.

The How

De NVFM ziet het als een van haar rollen om met verschillende vertegenwoordigers van farma-bedrijven te bespreken hoe we een rol kunnen spelen in de transitie naar een duurzaam waardegedreven gezondheidszorgsysteem.
Hiervoor is een serie ronde-tafelbijeenkomsten opgezet. Tijdens de eerste bijeenkomst in 2022 zullen Joep Rijnierse, Medisch directeur bij Amgen en Wendy Maas, Policy Lead bij Roche, hun ervaringen ten aanzien van waardegedreven zorg delen. Vervolgens wordt er aan de hand van stellingen in rondetafelgesprekken dieper ingegaan op het onderwerp.

Bij volgende bijeenkomsten zullen ook andere stakeholdergroepen binnen het gezondheidzorgsysteem , die zich met deze transitie bezig houden, worden betrokken.

Vind je het een interessant onderwerp en wil je dit niet missen? Geef je dan alvast op! Je wordt dan op de hoogte gehouden zodra de datum van de eerste bijeenkomst bekend is.
Deelnemersinformatie
Deze sessie is gratis toegankelijk voor leden van de NVFM. Nog geen lid, maar wil je dit niet missen? Word dan direct lid van de vereniging! 

*De NVFM kent verschillende type lidmaatschappen. Indien je valt onder B2B-lidmaatschap, betaal je € 472,50 tot en met eind 2022.

Deelnemerskosten

NVFM-lid gratis
Sponsor-lid gratis
No-show voorwaarden leden
Als je je inschrijft, rekenen we op jouw deelname! Mocht er nou toch iets tussen komen, meld je dan minstens een dag van tevoren af via secretariaat@nvfm.nl. Doe je dit niet, dan wordt uit solidariteit met je mede NVFM-leden een no-show fee van € 25,- in rekening gebracht. 

Inschrijven

Expertteam VBHC - begin 2022
Op welke vlak sluit jouw functie het beste aan? Meerdere antwoorden mogelijk.
Wanneer je optie 'niet-lid, maar word direct lid" kiest, ontvang je, na aanmelding, informatie om je lidmaatschap definitief te maken.
Wanneer je niet-lid bent, vragen we je privé gegevens in te vullen t.b.v. het toesturen van de factuur. Voer n.v.t. in als je lid bent.