Informeel leiderschap

Als farma manager ben je steeds vaker een spin in het web. Je hebt een leidende rol in een brand, launch of projectteam je maar geeft geen formele leiding geven aan je teamleden. Hoe ga je daar mee om en hoe kun je je persoonlijke invloed gebruiken om (gezamenlijke) doelstellingen te bereiken?

Tijdens de NVFM bijeenkomst "informeel leiderschap" geven we je handvatten om effectief leiding te geven aan jouw team.

Er worden 3 workshops gegeven waarvan je er 2 kunt volgen. Graag vernemen we bij inschrijving je workshop keuze.

Workshopss

Workshop 1: TROTS!
door Willemien Pekelharing en Janine Vinken, Fishes to Birds
De TROTS! workshop zorgt voor een unieke en energieke bijeenkomst. De deelnemers gaan samen op zoek naar hun trots en ontdekken dat ze zelf invloed hebben op hoe vaak ze zich trots voelen, en hoe vaak ze de motivatie, energie, waardering en verbinding voelen die daarbij hoort.

Trots is een belangrijke, positieve emotie. Heerlijk om je trots te voelen! Het maakt je vrolijk, geeft energie en motiveert. Zowel privé als op je werk.

Wat Fishes to Birds betreft mogen wij, bescheiden Nederlanders, wat vaker trots ervaren en de vruchten hiervan plukken. Wanneer voel je je trots? Wanneer 'mag' je dat uiten? In de TROTS!workshop kom je op speelse wijze achter jouw eigen 'trotsregels'. Wat je ook de vrijheid geeft om deze aan te passen en zo de positieve effecten van trots meer te ervaren.
Workshop 2: Persoonlijk leiderschap en conversational intelligence 
door Joanita Bonnier, gecertificeerd Conversational Intelligence trainer
In deze workshop van Joanita Bonnier leer je de basis-beginselen van Conversational Intelligence (C-IQ). C-IQ is Emotionele Intelligentie voor gevorderden. Joanita is een gecertificeerde C-IQ trainer.

Na deze workshop begrijp je hoe wantrouwen en vertrouwen de kwaliteit van ons denken beïnvloeden en dat vertrouwen in elkaar en in het brand team een absolute voorwaarde zijn voor strategisch denken, innovatie en co-creatie. Je leert technieken die jou als brand team-leider in staat stellen van een gewoon brand team een 'dream team' te maken.

Workshop 3: Werken met een Teamchart
door Serge Loijens, HR Sr. Manager, Amgen
Het begint met een gezamenlijke ambitie en doelstellingen, maar ook duidelijke afspraken over taken en verantwoordelijkheden zijn de basis voor een optimaal werkend (project)team. Als teamleider ben je de aangewezen persoon om dit samen met je team op te bouwen. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat het voor iedereen duidelijk is wat er van hem of haar (en van elkaar) verwacht kan worden, voorkom je misverstanden en verbeter je de onderlinge samenwerking? Amgen zet hiervoor met succes de "teamcharter" in. Een methode die je eenvoudig kunt toepassen. Meer weten? Doe dan mee aan deze workshop.

Inschrijven

De inschrijfmogelijkheid via de website is gesloten.  Inschrijven voor de bijeenkomst is nog mogelijk per e-mail. Stuur uw aanmelding naar het NVFM secretariaat o.v.v. voor- en achternaam, organisatie/instelling en keuze voor de twee workshops.

Introducé-deelname:

Wij bieden leden de mogelijkheid om een introducé mee te nemen naar de bijeenkomst. Een introducé kan zichzelf aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina.
Bij de inschrijving dient de introducé de naam van het desbetreffende lid, waarmee hij/zij naar de bijeenkomst komt, in te vullen. De kosten om als introducé aan de bijeenkomst deel te nemen zijn € 50,-. Dit is een korting van maar liefst 33% op de reguliere toegangsprijs voor een niet-lid.
Let op! Ieder lid mag slechts één introducé meenemen.

Locatie

BOVAGhuis
Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik

Programma

14.30 - 15.00u. Ontvangst met een koffie of thee
15.00 - 15.15u. Opening bijeenkomst
15.15 - 16.15u. Eerste workshopronde
16.15 - 16.45u. Pauze
16.45 - 17.45u. Tweede workshopronde
17.45 - 18.15u. Terugkoppeling workshops en plenaire afsluiting
18.15 - 19.15u. Afsluitende borrel